torstai 30. kesäkuuta 2011

Sormia pyöritellessä

Kohta siirrytään heinäkuun puolelle, eikä CSC-stipendiasioiden tiimoilta kauheasti kuulu mitään. Käytänkin nykyään käänteistä psykologiaa, joka toimii tehokkaasti esimerkiksi silloin kun odottaa tärkeää puhelua: jos puhelin ei meinaa soida, kannattaa jättää puhelin pöydälle ja mennä esimerkiksi vessaan tai käydä suihkussa. Pian se puhelin jo soikin.

Stipendin suhteen olenkin nyt pyrkinyt valittamaan mahdollisimman paljon ikuista odottamista, lisäksi olen aloittanut varasuunnitelman toteuttamiseen liittyvien asioiden pohtimisen – ehkä tulokset saapuvat kun pääsen kunnolla vauhtiin. Plan B tarkoittaa sitä, että etsin paikan omalla kustannuksellani, mikäli heinäkuun loppua kohden en ole vieläkään saanut mitään tietoa mistään. Tämänhetkinen varasuunnitelmani veisi minut Yunnan-provinssin pääkaupunkiin Kunmingiin, josta löytynee helpohkosti kursseja alle tuhannen euron lukukausimaksulla.

Odottelussa on huonot puolensa, ja tietämättömyys omasta lähitulevaisuudesta turhauttaa toisinaan, varsinkin kun olen juuri valmistunut. Tarkoitukseni olisi edelleen stipendin saadessani aloittaa reissu usean viikon mittaisella vierailulla Hong Kongiin, mistä siirtyisin sitten mantereen puolelle kun lukukausi Kiinassa alkaa. Mutta mitä pitempään pitää odotella, sitä tiukemmalle menee käytännön asioiden kanssa ja sitä lyhyemmäksi jää tuo kauan odottamani vierailu. Toisaalta ei myöskään ole ollenkaan varmaa, että haluamaani kouluun pystyisi enää heinäkuun lopussa ilmoittautumaan. Huokaus.

Chinese-forums-sivusto on tullut viime päivinä tutuksi ja itse asiassa osoittautunut melkoiseksi kultakaivokseksi Kiinaan aikovalle ja/tai kiinan kieltä opiskelevalle. Muun muassa CSC-aiheesta keskustellaan siellä paljon, ja olen huomannut, että muitakin kärsimättömiä tulosten odottajia löytyy. Jossain maassa oli hakijoiden papereita onnistuttu hukkaamaan oikein urakalla. Keskustelupalstoilta löytyy paljon linkkejä eri oppilaitosten sivuille, joissa CSC-voittajia on jo ehditty listata: hyväksytyt ovat hämmästyttävän suurelta osin kansalaisuudeltaan aasialaisia; miltään listalta ei tunnu löytyvän kiinaa opiskelemaan päässeitä, vaan hyväksytyt ovat pääasiassa maisterin- tai tohtorintutkintoa suorittamaan hakeneita.

Olen luultavasti valinnut liian suosittuja yliopistoja, mikä tarkoittanee sitä, että minut sijoitetaan lopulta täysin satunnaisesti jonnekin päin Kiinaa - eikä se oikeastaan suuremmin haittaa, kunhan jossain pääsee alkuun. Ykkösvaihtoehtoni Zhejiang University on nyt varmuudella pois laskuista, sillä heidän sivuiltaan löytyneestä listasta ei yhtään Raunoa löytynyt. Numero kaksi, Sichuan University, toivottavasti vastaa sähköpostiuteluihini pian; kolmas vaihtoehto, Beijing Language and Culture University, ei foorumilta löytyvien kommenttien perusteella suuremmin tiedusteluihin vastaile.

Jäädään siis edelleen odottelemaan, kielitaitoni ainakin paranee nyt kesän aikana rytinällä, kun muutakaan tekemistä ei ole!

4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Jopas siella nyt kestaa! Mutta toisaalta, mikas Kiinassa nyt toimisi nopeasti ja suoraviivaisesti? :)

Voisitko kirjoittaa postauksia, joissa hehkutat opiskelevasi 12 tuntia paivassa kiinaa? Tarvitsisin hieman lisapotkua, silla Suomen lomalla ja sen jalkeen ei ole oikein loytynyt motivaatiota tarttua kirjoihin. Varsinkin kun pitaisi keskittya siihen heikkouteen eli kielioppiin.

Rauno Sainio kirjoitti...

Juu tuntuu kyllä kestävän, opin tässä tosin päivä päivältä vähän kärsivällisemmäksi. Jos kestää niin sitten kestää ja sen mukaan mennään. :)

Täytyy harkita motivaatiopostausta, vaikkei ihan 12-tuntisia päiviä olekaan. Useita tunteja menee kuitenkin nyt päivittäin opiskellessa kun ei muutakaan tekemistä ole. Isäkin päivittelee, että taasko se poika opiskelee. :)

Simo kirjoitti...

Täälläkin tarvittaisiin motivaatiota Kiinan opiskeluun =/

Olen tällä hetkellä Tianjinissa (kotiyliopiston etäyhteys mahdollistaa nettirajoitusten kierron, paitsi ei juuri sen tärkeimmän eli facebookin suhteen ...) työharjoittelussa, ja tähän asti on tullu käytännössä puhuttua enimmäkseen englantia koska kaikki työkaverit on innoissaan mahdollisuudesta treenata englannin puhumista. sentään mun kiinan kuullunymmärtäminen on kehittyny merkittävästi ja on nyt parempi kuin koskaan.

Oon käyny Hong Kong:ssa muutaman kerran, se on ihan mukava paikka mutta mulle on aina riittäny muutama päivä kerrallaan. Toisaalta olen aina ollut pelkästään Kowloon - Hong Kong island akselilla, joten multa on kuulemma jääny kaikki parhaat paikat näkemättä, Lammat ja outlying islands nje. Sielä kuitekin tulee käytettyä niin paljon enemmän rahaa kuin mantereen puolella, tämmöset pikavisiitit on sopinu enemmän mun budjettiin. en tiedä aiotko asua hostelleissa, jos aioit niin mä olen aina suositellu valitsemaan hostellin Chungking mansionin sijaan Mirador mansionista, joka on heti seuraavassa rakennuksessa.
se ei ole niin kuuluisa, joten sillä on huomattavasti parempi hinta-laatu suhde.

Rauno Sainio kirjoitti...

Onpas se motivaatio nyt ihmisillä vähissä! Ehkä se johtuu kesästä?

Simo, kurjaa että siellä tulee puhuttua niin paljon englantia. Tulee mieleen oma harjoitteluni pari vuotta sitten, tosin silloin olin ihan tyytyväinen siihen että asiat hoitui edes jollain kielellä. :)

Kiitos Mirador Mansions -vinkistä, olen tosiaan ajatellut Chungking Mansionsia välttää, tosin en tiedä vielä varmaksi. Voi olla että majailen jossain vähän vähemmänkin keskeisellä paikalla. Moni sanoo että HK on nähty 1-1,5 viikossa, mutta mun tarkoitukseni on ottaa aika iisisti siellä, katsella rauhassa ympärilleni ilman että välttämättä tarvitsee nähdä joka päivä mahdollisimman paljon. Toivottavasti tuo reissu nyt toteutuu, siitä saisi hienon alun uudelle blogillekin. :)