maanantai 3. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet suunnitelmat

Mikäli joku tätä pystyyn kuollutta blogia vielä seuraa, haluan toivottaa oikein hyvää uutta vuotta! Voisin oikeastaan heti alkuun luvata, että tämän vuoden jälkipuoliskolla Dui dui dui siirtyy uuteen osoitteeseen ja muuttuu pitkästä aikaa sisällöltäänkin astetta kiinnostavammaksi (ehkä nimikin vaihtuu?). Etenen nimittäin tällä hetkellä vakaasti kohti valmistumistani, ja pyrin hoitamaan asiani siten, että viimeistään syyskuussa kirjoittelen kokemuksistani taas Kiinan maaperältä käsin. Siellähän tämä Blogger on tietääkseni edelleen pannassa.

Olen viime aikoina havainnut, että vanhojen, omien blogitekstiensä seuraaminen voi olla hauskaa puuhaa. Blogiin tulee nimittäin kirjoittaneeksi siitä, miltä juuri kullakin hetkellä tuntuu, ja itse olen aina tykännyt kertoa tulevaisuudensuunnitelmistani, tavoitteistani ja haaveistani. Jossain vaiheessa olen suunnitellut kesäkurssin suorittamista Kiinassa vuonna 2011 ja jopa ajatellut kilpailuttaa eri kouluja omiin tarpeisiini räätälöidyn kurssin tarjoamisessa! Kuulostaa nyt jotenkin kaukaa haetulta, suunnitelmani kun ovat tällä hetkellä jo jotain aivan muuta. Syynä tähän on valmistumisen lisäksi tuo niin klassinen "elämäntilanteen muutos". Sanotaan nyt vaikka niin, että enää ei ole niin väliä sillä, vietänkö Kiinassa kolme kuukautta vai kolme vuotta.

Vuoden 2011 ensimmäisinä kuukausina alan gradun kirjoittamisen ohella perehtyä erilaisiin tarjolla oleviin stipendeihin. Yritän löytää sellaisen, jonka tasoiseni opiskelija voisi saada suhteellisen helposti ja joka tarjoaisi mahdollisuuden opiskella kiinaa Kiinassa yhden vuoden ajan ilman lukuvuosi- tai asumiskustannuksia. Kaksi vuotta olisi myös hyvä vaihtoehto, mutta jotenkin minusta tuntuu, etten halua sitoutua kiinalaiseen opetukseen yhtä intensiivistä vuotta pidemmäksi aikaa.

Kiinassa vietetyn lukuvuoden jälkeen haluaisin (ainakin tällä hetkellä!) pistäytyä Kiinan ulkopuolella, tai esimerkiksi Hong Kongissa, ja hankkia itselleni kunnon turistiviisumin, jotta voisin oleskella Kiinassa esimerkiksi kuuden kuukauden tai vuoden verran. Ajatuksissani on matkustaa eri puolilla Kiinaa sekä tuttavia tapaamassa että vapaaehtoistyötä tehden (jälkimmäisen suhteen mielessäni on päällimmäisenä WWOOF China, johon täytyy tutustua vielä tarkemmin). Tarkoitus olisi nähdä ja kokea myös muuta kuin miljoonakaupunkeja. Rahallisesti kaiken tämän mahdollistaisi koko opintojeni ajan kestänyt hillitty elämäntyylini, joka on mahdollistanut säästöjen kertymisen pelkästään opintotuen ja kesätöiden avulla. Lisäksi olen viime kuukausina saanut bonusta satunnaisista töistä kirjoittamisen ja oikoluvun parissa.

Vaikka kaikki tulevan kesän jälkeen tapahtuva on vielä epävarmaa, suunnittelen matkojani jo innolla, ja odotukseni ovat korkealla. Olen jo hyvän aikaa sitten aloittanut suuren Huuto.net- ja kirpputorihankkeen, jonka tarkoituksena on supistaa maallisen omaisuuteni määrä mahdollisimman pieneksi loppukesään mennessä, sillä minulla ei oikeastaan ole mitään paikkaa, minne sijoittaa suurta määrää tavaraa ja huonekaluja (vinkkejä tai tarjouksia varastojen suhteen otetaan kyllä vastaan). Isoimmat esineet saavat siis mennä kiertoon, hankin sitten joskus Suomeen asetuttuani kirpputoreilta uusia tilalle.

On aika terapeuttista käydä läpi kirja-, levy- ja elokuvahyllyjään sekä muita kaappeja, katsoa jokaista esinettä tarkkaan ja pohtia, tarvitsenko minä todella tätä. Kierrätys on lähellä sydäntäni, eikä Kiinaan lähdön koittaessa yksikään muovikassillinen käyttökelpoista tavaraa päädy sekajätteeseen.

3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Tottakai blogiasi luetaan! Ryntasin tanne heti kun ajattelin fb statuksesi viittaavan uuteen blogitekstiin.

Minustakin on erittain hyodyllista kirjoitella blogia. Siina voi jakaa kokemuksistaan muiden kanssa, saada kommentteja ja samalla asioita tulee tallennettua muistiin.Blogger on tosiaankin pannassa, kuten Wordpresskin, ainakin yleensa. Kiinassa kannattaa kayttaa freegate nimista ohjelmaa niin paase mihin vain.

Suunnitelmasi talle vuodella kuulostaa erittain hyvalta. Yritan itsekin saada stipendin kandintutkintoon, katsotaan miten kay.

Kiinalaiseen opetukseen voi kylla hyvin turhautua vuodessa, ellei sitten satu hyva tuuri ja hyvat opettajat. Tuo matkustaminen ja vapaaehtoistyo kuulostaa erittain hyvalta! Tervetuloa Guangzhouhun.

Rauno Sainio kirjoitti...

Kiitoksia tuosta Freegate-vinkistä. Tosiaan olin tuota Wordpressiä ajatellut uuden blogini kodiksi, mutta katsotaan nyt mihin päädyn...

Ja saa nähdä mihin päädyn loppuvuodeksi, kova on jo kutina päästä vaihtamaan maisemaa. Nyt tuntuu siltä, että vuoden kiinassa oleskelun ja opiskelun jälkeen laajempi reissaaminen ja vapaaehtoistyökin voivat olla realistisempia haaveita, kun kielitaitoa ja itseluottamusta alkaa olla koossa riittävästi.

FB-statuksellani viittasin ennemminkin graduuni, mutta tosiaan, pukkasi sitä tekstiä tännekin! :) Gradun luistaminen on nyt tärkeintä, jotta saan maisterin paperit käteeni kesään mennessä.

HiSa kirjoitti...

minä ja Markus meneeme Beijingiin kesässä.
如果有我们可以帮的,请不要客气。O(∩_∩)O~