torstai 3. helmikuuta 2011

Stipendillä Kiinaan III ::: CIMO it is

Kuin sattumalta sain edelliseen postaukseeni liittyen kommentin vain pari päivää sen jälkeen, kun olin itse löytänyt samat tiedot ja ajatellut jakaa ne seuraavassa tekstissäni. CIMO:n sivuille on ilmestynyt tietoa China Scholarship Counsil:in apurahoihin liittyen, joten periaatteessa Konfutse-instituutin ja CSC:n välisen yhteyden voi nyt unohtaa ja hakea suoraan CIMO:n kautta. CIMO tarjoaa vieläpä 1200 euron arvoisen matka-avustuksen.

Apurahoja on tarjolla lukuvuodeksi 2011–2012 paitsi kiinan kieltä opiskelemaan pyrkiville, myös maisterin tai tohtorin tutkintoa suorittamaan halajaville. Ohessa lainaukset tiedotuksen oleellisimmista kohdista:

Edellytykset: korkeakoulututkinto tai yliopisto-opintojen loppuvaihe; vähintään perustiedot kiinan kielessä; maisterin tutkintoa suorittamaan lähtevillä korkeintaan 35 vuoden ikä; tohtorin tutkintoa suorittamaan lähtevillä korkeintaan 40 vuoden ikä

Edut: CSC maksaa asunnon, opiskelumateriaalin, terveydenhoidon lukukausien aikana sekä kuukausittaisen apurahan (CNY 1400, 1700 tai 2000 riippuen siitä, mitä opiskelee).

Hakuaika päättyy helmikuun lopussa, jolloin hakemusten tulee olla CIMO:ssa. Printtasin itselleni kaksi kopiota hakupaperista sekä lääkärintarkastuslomakkeesta. Kaksi sen vuoksi, että ensin on hyvä ”harjoitella” toisen kanssa, koska sillä tavoin löytää ajoissa mahdolliset ongelmakohdat, joista voi sitten kysellä lisätietoja. Ensi maanantaille varasin ajan lääkärintarkastukseen. Kirjoitan molemmista lomakkeista vielä erikseen, vaikkei se tänä vuonna hakevia enää ehtisikään hyödyttää.

Aion myös tutustua säntillisesti Chinese Forums -sivuston tarjoamaan, CSC-hakemusta käsittelevään osioon, josta löytyy paljon tietoa ja mielipiteitä prosessiin liittyvistä asioista. Lukijoilta otetaan edelleen kaikki kommentit, kokemukset ja vinkit vastaan, etenkin tuohon lääkärintarkastukseen liittyen. Kaikkiin kysymyksiin pyrin tosin saamaan vastauksen parilla puhelinsoitolla ja tuon foorumin läpikäymisellä, joten eivätköhän asiat tästä viikon kuluessa ala selvitä…

- linkki maakohtaisiin tietoihin apurahoista

- linkki Kiina-pdf-tiedotteeseen

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Kiitos tiedoista, vaikkai itse haenkin kandiin apurahaa. Lahetin Cimolle sahkopostia ja kysyin ottavatko ne namakin anomukset vastaan.Jos ei niin taytyy ottaa Suomen Kiinan suurlahetystoon yhteytta, silla heidan vahintaankin pitaisi anomukset vastaanottaa.

Simo kirjoitti...

ei kannata ottaa hirveitä paineita tosta lääkärin tarkastuksesta, suurella todennäköisyydellä joudut kuitenkin uusiin/täydentämään sitä sitten Kiinassa.

esimerkiksi Renmin university oli varannut useita busseja joilla ulkomaalaiset vietiin lisätarkastuksiin siihen erikoistuneeseen laitokseen.

vinkkejä YTHS:llä lääkärin tarkastukseen:
- kannattaa varmistaa aina että kaiken saa englanninkielesenä.

- HIV, yms-todistuksesta voi saada kaksi alkuperäiskappaletta samaan hintaan , kunhan vaan pyytää etukäteen.

- YTHS:llä on sellainen käytäntö, että he eivat luovuta keuhkon röntgen-kuvia joita vaaditaan liitteeksi. joten kannattaa pyytää se vain "lainaan" ja sanoa palauttavansa sen myöhemmin.