sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kiinalainen juhla-ateria

Saavuin Kiinaan mitä täydellisimpään aikaan: kolme viikkoa ennen kiinalaista uuden vuoden juhlaa (春节). Tämä tarkoittaa sitä, että vain kahden viikon työhön tutustumisen jälkeen saan nyt viettää neljä viikkoa vapaata!

Lukukauden päättymisen kunniaksi koulumme vietti lauantaina railakasta päättäjäisiltaa ruoan ja alkoholin merkeissä. Kiinalaisesta ruoasta en vielä tiedä riittävästi osatakseni nimetä edes muutamia illan lukuisista herkullisista ruokalajeista, mutta juomapuolella hommaa piti kasassa suomalaisille tutun oluen (啤酒) lisäksi "viehättävän" makuinen, tyypillinen kiinalainen viina baijiu (白酒). Alkoholittoman juoman ystäville oli tarjolla Spritea (雪碧) ja Coca Colaa (可口可乐).



Tällaisessa tilaisuudessa saa luonnollisesti vatsansa täyteen ja päätyy humalaan. Kanadalainen kollegani arvioi ennen iltaa, että saamme nousta ylös kilistelemään seitsemän kertaa koko aterian aikana. Menin laskuissa sekaisin yhdennentoista kerran jälkeen. Tuntui lähes kiusalliselta jatkuvasti nousta ylös ja istua alas kuin vieteri erinäköisten isojen kihojen tullessa vuorotellen toivottamaan hyvää uutta vuotta ja kiittelemään kovasti taakse jääneestä, menestyksekkäästä vuodesta.

Joka tapauksessa oli ilahduttavaa seurata, kuinka erityisesti kiinalaiset naiset saattoivat riehaantua muutaman lasillisen jälkeen toivottelemaan kaikenlaista melkoisen äänekkäästi ja yllyttämään toisia juomaan. Ehkä seuraavalla kerralla pystyn ottamaan vähän rennommin ja yhtymään humaltuneeseen kuoroon.

1 kommentti:

karita kirjoitti...

Uuh, herkullisen näköiset juhlat. Sun pitää sit pitää kiinabileet, kun tuut takas. Kiva idea tää blogi!